Meidengroep Raak! geeft het startsein eerste oogst BelleBio

Nieuwe biologische appel, de BelleBio

De populaire meidengroep Raak!, bekend van onder andere RTL Telekids, heeft vandaag het startsein gegeven voor de eerste oogst van de nieuwe biologische BelleBio appel.

Het nieuwe appelras BelleBio kenmerkt zich door een heerlijke fris zoete smaak en uitzonderlijk mooi roze uiterlijk. Deze 100% biologische appel is extra knapperig en bijzonder lang houdbaar. Vandaag mochten de meiden van Raak! de eerste BelleBio appels plukken en proeven bij biologisch fruitteler Elshof in Dronten.

Fruitteler Elshof hierover; “de appel is in de eerste plaats geselecteerd om z’n uitzonderlijk goede smaak, maar een hele belangrijke eigenschap is dat de BelleBio heel goed houdbaar en knapperig blijft. Hij is bijvoorbeeld veel harder dan de Elstar”.

Raak BelleBio
Daan, Roos en Sharon van Raak! plukken de eerste BelleBio appels bij fruitteler Elshof.

Vorig jaar zijn de eerste bomen geplant bij een selectieve groep biologische fruittelers, de omvang van de oogst is daarom ook beperkt. De komende jaren worden er steeds meer bomen geplant en zal het aanbod toenemen. De appel gaat eerst de koeling in en komt in april op de markt, omdat de fruittelers willen dat de consument ook dan van een Hollands bio appeltje moet kunnen genieten. De fruittelers hebben heel goed geluisterd naar wat de kritische consument wil; een lekkere milieuvriendelijke appel uit Nederland die ook goed blijft op de fruitschaal. Op termijn kan de BelleBio daarom wel eens een geduchte concurrent worden van de buitenlandse import appels uit o.a. Chili en Argentinië. Voorlopig moet de consument dus nog even wachten op deze bijzondere appel. De fruittelers hebben nog niet besloten wie de BelleBio gaat verkopen, al heel veel supermarkten en winkelketens hebben aangegeven de appel in het assortiment te willen nemen. Maar met het beperkte volume wat voor dit seizoen beschikbaar is kunnen we niet iedereen van dienst zijn. We verkeren dus in een luxe positie, aldus Elshof.

Daan, Roos en Sharon van Raak! zijn in ieder geval al fan van de BelleBio. Tijdens hun theatershow ‘Raak! En de magische schoentjes’ worden na afloop van iedere show, alle aanwezigen getrakteerd op deze bijzondere biologische appel. Fruitteler Elshof wilde daarvoor graag z’n medewerking verlenen: ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen gezond eten leren waarderen. Op deze manier maken ze op een ongedwongen manier kennis met dit bijzondere appeltje’.

Top