BelleBio in BioJournaal

Biologische fruittelers starten een uniek samenwerkingsverband
BelleBio wordt de norm bij biologische appels

Vijf biologische fruittelers (te weten Gino van den Acker, Paul Wolters, Jan Mulders, Toine Janssen en Robert Elshof) hebben het initiatief genomen om het nieuwe merk BelleBio in de markt te zetten.

“BelleBio zal het topsegment gaan vormen van het ras MarriBelle. Deze harde appel met unieke roze kleur, kenmerkt zich door z’n uitzonderlijke smaak en uitstraling. De telers hebben het signaal uit de markt opgepakt dat er grote behoefte was aan een unieke biologische appel met een uitzonderlijk goed uitstalleven. Hoge kwaliteit zal het speerpunt van de BelleBio worden”, zo licht Robert Elshof toe.

Al in augustus hebben de telers een overeenkomst gesloten om te gaan samenwerken op het gebied van teelt en afzet van de BelleBio. De betrokken telers hebben allen geïnvesteerd in nieuwe aanplant en een teeltadviseur benaderd om de teelt te begeleiden. Daarnaast zijn er professionals in de arm genomen op het gebied van reclame en merkenrecht om de marktintroductie goed te begeleiden.

bellebio-team
Van links naar rechts: Paul Wolters, Jan Mulders, Gino van den Acker, Toine Janssen en Robert Elshof.

“De appel wordt vanwege zijn uitstekende houdbaarheid en uitstalleven duidelijk geprofileerd in de tweede helft van het afzetseizoen, vanaf februari, en zal daarmee een sterke tegenhanger worden van het importfruit. De behoefte vanuit de markt om een jaarrond kwalitatief fruit aan te bieden van Hollandse bodem zal hiermee spoedig bewaarheid worden. Vanaf volgend jaar is er zo’n 300 ton beschikbaar en dat zal de komende jaren snel stijgen”, aldus Robert.

De appels worden centraal gesorteerd, en alleen de topkwaliteit mag de naam BelleBio dragen, zo geeft hij aan. De verkoop wordt geregisseerd door Elshoffruit B.V.

Op de Bio-beurs in Zwolle wordt het nieuwe logo gepresenteerd. De heren van BelleBio heten u van harte welkom in stand C.157.

Top